Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016


Τραχανάς.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κιλά έτοιμο σπασμένο σιτάρι
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα


Από σκεύη χρειάζονται
  • μία μεγάλη λεκάνη
  • ένα κόσκινο.

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά βάζουμε το σιτάρι μέσα στη λεκάνη και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.
  2. Πρέπει κάθε φορά που θα ρίχνουμε γάλα να ανακατεύουμε και να τρίβουμε με τα χέρια μας το σιτάρι,τόσο ώστε να απορροφάται το γάλα ομοιόμορφα.Δηλαδή να μην "ποτίζει" το γάλα μόνο ένα σημείο.
  3. Αφού ρίξουμε όλο το γάλα και το έχουμε ανακατέψει καλά με το σιτάρι αφήνουμε στην άκρη τη λεκανίτσα μας και την ξεχνάμε για 3-4 ώρες.
  4. Το σιτάρι μας έχει απορροφήσει όλο το γάλα και είναι έτοιμο να περαστεί από το κόσκινο
  5. Αφού το τρίψουμε στο κόσκινο πάνω σε ένα καθαρό σεντόνι θα πρέπει να το σκεπάσουμε με τούλι και να το τοποθετήσουμε σε σκιερό και ευάερο μέρος και θα το αφήσουμε εκεί για τουλάχιστον πέντε μέρες μέχρι να στεγνώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου