Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κανταΐφι !!





Υλικά
  • Κανταΐφι 
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 4 φλιτζάνια καρυδόψυχα
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 7 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια νερό

Οδηγίες / Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα
  • Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο
  • Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια
  • Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο κανταΐφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο
  • Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
  • Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
  • Φτιάχνετε το σιρόπι
  • Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
  • Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
  • Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το κανταΐφι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου