Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Γριβάδι πλακί στον φούρνο.


Υλικά
  • 1γριβάδι (λιμνίσιο ψάρι) περίπου 3 κιλά
  • 2-3 πράσινες πιπεριές
  • 2-3 ντομάτες
  • 2-3 πατάτες
  • 2-3 καρότα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • μισό φύτζάνι του καφέ ξύδι (ή 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • ελαιόλαδο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι και αφού το πλύνουμε καλά το χωρίζουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε έναν ταβά (ταψί). Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το λάδι, το ξύδι, τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το νεράκι (να τα σκεπάσει)  και αραδιάζουμε από πάνω το ψάρι, το οποίο θα καλύψουμε με φρυγανιά τριμμένη (για να μη καεί και να πιάσει μια τραγανή κρούστα).
Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να δέσουν τα υλικά.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λαδάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου